Демонстрація сортів та гібридів сільськогосподарських культур, створених науково-дослідними установами НААН України

2 липня на полігоні Виставково-інноваційного центру НААН (на базі ДПДГ   «Саливонківське» ІБКіЦБ в с. Ксаверівка-2) під головуванням Президента НААН України Гадзало Я.М. відбувся Всеукраїнський день поля 2020.
Мета заходу –  демонстрація  сортів та гібридів сільськогосподарських культур, створених науково-дослідними установами НААН та надання консультації щодо розкриття потенціалу їх продуктивності.

В заході прийняли участь науковці, виробничники, фермери.
З вітальним словом звернувся до присутніх Президент НААН Гадзало Я.М., який  відмітив вагомі досягнення селекційної науки у науково-дослідних установах НААН. Він зазначив, що кожен із присутніх може побачити, що є нового і перспективного на сьогодні в Україні із сортів і гібридів сільськогосподарських культур селекції установ НААН, і що вітчизняні селекціонери можуть запропонувати  виробництву.
Віце-президент НААН, директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Роїк М.В. ще раз підкреслив визначну роль селекції, як інноваційного напрямку розвитку аграрного виробництва, у формуванні врожаю сільськогосподарських культур в екстремальних умовах зовнішнього середовища, чому і є наочне підтвердження на демонстраційному полігоні.
Учасники заходу ознайомилися з сортами та гібридами озимих культур (пшениця, жито, ячмінь, тритикале), ярих культур (пшениця, ячмінь, овес, тритикале), гороху, лікарських рослин, картоплі та плодових культур.
Селекціонери особисто представляли розробки своїх установ,  надавали консультації щодо розкриття потенціалу продуктивності сортів та гібридів.