НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ: «ВІД НАСІННЯ – ДО ЗБОРУ ЦУКРУ З ГЕКТАРА. ВИРОЩУВАННЯ ВИСОКОЯКІСНИХ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ У 2014 РОЦІ – НАША СПІЛЬНА СПРАВА»

7 лютого 2014 р. у Хмельницькому за ініціативи Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» спільно з Інститутом біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ та Департаментом агропромислового розвитку Хмельницької ОДА проведена науково-практична конференція під назвою: «Від насіння – до збору цукру з гектара. Вирощування високоякісних цукрових буряків у 2014 році – наша спільна справа». В конференції взяли участь керівники і спеціалісти бурякоцукрової галузі чотирьох областей західного регіону: Хмельницької, Тернопільської Львівської та Вінницької.
Метою конференції є виявлення і наступне вирішення питань, які виникають в період від посіву до збирання цукрових буряків.
Відкрив конференцію заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» П.Г. .Борисюк, який ознайомив присутніх із ситуацією на ринку цукрового виробництва.
Із вітальним словом виступив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку В. Кальніченко, який розповів про досягнення та перспективи агропромислового комплексу Хмельниччини.
Заступник директора з наукової роботи Ялтушківської дослідної селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Г. Гончарук представив нові гібриди цукрових буряків.
З технологією вирощування та захисту цукрових буряків виступили менеджер ТОВ «Байєр» О. Кузьминський та представник ТОВ «Сінгента» Ю.Мельничук.
З використанням техніки для збирання цукрових буряків ознайомили представники компаній «Ропа Україна» та ТОВ «Верват Україна». Досвідом вирощування цукросировини поділилися представники компаній «Сварог Вест Груп» та «Астарта Київ».
 
Присутні активно брали участь в обговоренні питань, які висвітлювалися під час проведення конференції.