Участь у Форумі з відновлюваної енергетики

В Україні відбувся X Міжнародний інвестиційний Форум з відновлюваної енергетики, у роботі якого взяло участь понад 800 представників влади, бізнесу, науковців та ЗМІ. На Форумі обговорювались найгостріші питання подальшого розвитку «чистої» енергетики в Україні.

 

На Форумі, вперше був присутній і  виступив Генеральний Директор Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера. З 2018 року Україна також є повноправним членом IRENA. Участь в IRENA – це можливість подавати заявки щодо отримання пільгових кредитів на проекти з відновлюваної енергетики.
Франческо Ла Камера наголосив про готовність IRENA підтримувати й надалі усі амбіційні плани України щодо розвитку відновлюваної енергетики.
Пан Ла Камера також провів зустріч з Прем’єр-міністром України Олексійом Гончаруком, на якій обговорили питання стратегії переходу України на відновлювану енергетику до 2050 року.

Крім того, заступник Міністра енергетики та захисту довкілля з питань європейської інтеграції Костянтин Чижик представив нову законодавчу ініціативу щодо подальшого регулювання цієї сфери.

Представники Iнституту біоенергетичних культур і цукрових буряків - Віце-президент Національної академії аграрних наук України, директор Інституту, д. с.-г. н., професор, академік НААН України Роїк Микола Володимирович та завідувач відділом технологій вирощування біоенергетичних культур, канд. техн. наук Ганженко Олександр Миколайович.

 

На другій сесії Форуму, розглядались питання інвестування у сферу відновлюваної енергетики, а також запровадження аукціонної системи.
За останні 5 років у сферу відновлюваної енергетики інвестовано понад 4 млрд. євро. Побудовано майже 5000 МВт потужностей електроенергетики та 2300 МВт теплоенергетики.
За даними Bloomberg New Energy Finance, Україна зайняла 8 місце в рейтингу привабливості країн, що розвиваються з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику в 2019 році! Хоча ще у 2018 році Україна займала скромну 63 сходинку.
Тому головною метою Форуму – було збереження в Україні інвестиційної привабливості, зокрема у сфері відновлюваної енергетики!