Закладка демонстраційних ділянок ярих культур селекції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків та його мережі

Основним напрямком діяльності дослідно-селекційних станцій мережі Інституту біоенергетичних культур і цурових буряків є селекція та виробництво високоякісного насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур.

У 2021 році на дослідно-селекційних станціях та в господарствах мережі ІБКіЦБ  будуть закладені демонстраційні ділянки ярих зернових, зернобобових та круп’яних культур власної селекції.  Буде використано  високоякісне насіння еліти сортів  проса (Олітан, Денківське, Поляно, Скадо), сортів вики ярої (Ліла, Євгена, Ярослава, Озіряна, Веснянка), сортів гречки (Крупнозелена) та ярого ячменю (Оксамитовий), сортів вівса (Дарунок, Декамерон, Дієтичний, Діоскурій, Денка).

На протязі багатьох років закладаються власні досліди для виявлення найкращої адаптації селекційного матеріалу до кліматичних умов України, та перевірки різноманітних засобів технології вирощування сільськогосподарських культур для надання в подальшому компетентних рекомендацій сільгоспвиробникам.