Методичні рекомендації з використання технічних засобів під час вирощування міскантусу гігантського

За результатами досліджень, проведеними впродовж 2016-2020 рр. згідно завдання 16.00.03.03.Ф. Розробити агроекологічні основи механізованих технологій вирощування високопродуктивних багаторічних злакових культур (міскантусу, проса прутоподібного) для виробництва біопалива. (РК 0116U002202) в ІБКіЦБ НААН розроблено і видано Методичні рекомендації з використання технічних засобів під час вирощування міскантусу гігантського (ISBN 978-617-8007-06-5).

У методичних рекомендаціях викладено наведено вимоги до спеціальних технічних засобів для виконання таких технологічних операцій: викопування кореневищ, садіння ризом, догляд за насадженнями, збирання біомаси, рекультивація насаджень.

Рекомендації розроблені для сільськогосподарських підприємств, зацікавлених у вирощуванні багаторічної біоенергетичної культури міскантус. Якісне та своєчасне виконання всіх технологічних процесів, передбачених цими рекомендаціями забезпечить отримання стабільно високих урожаїв сухої біомаси міскантусу необхідної якості для виробництва твердого біопалива.