Участь представників Інституту в науково-практичному семінарі «Технології виробництва та заготівлі кормів в умовах обмеженого ресурсного забезпечення 2022 року»

Участь представників Інституту в науково-практичному семінарі «Технології виробництва та заготівлі кормів в умовах обмеженого ресурсного забезпечення 2022 року»
 
9 червня 2022 року на базі «Виставково-інноваційного центру НААН» відбувся науково-практичний семінар «Технології виробництва та заготівлі кормів в умовах обмеженого ресурсного забезпечення 2022 року», організований  Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН.
 
Участь у роботі заходу взяли віцепрезидент НААН Микола Володимирович Роїк, науковці науково-дослідних установ НААН та керівники й головні спеціалісти дослідних господарств мережі Національної академії аграрних наук України.
Учасники заходу відвідали демонстраційний полігон, де ознайомилися із селекційними досягненнями науковців та оглянули колекцію сортів однорічних та багаторічних злакових і бобових культур.
На пленарному засіданні було розглянуто сучасні підходи щодо підвищення ефективності виробництва, заготівлі та використання кормів. Директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН О.В. Корнійчук висвітлив питання інтенсифікації виробництва кормів за різних ґрунтово-кліматичних умов. 
Сортові ресурси кормових культур представив аудиторії завідувач відділу селекції кормових, зернових колосових та технічних культур Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН В.Д. Бугайов. 
Про особливості технологічних аспектів вирощування високобілкових кормових культур за умов 2022 року доповів завідувач відділу польових кормових культур, сіножатей та пасовищ Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Ю.А. Векленко. 
Провідний науковий співробітник лабораторії заготівлі кормів В. П. Жуков у своєму виступі зосередив увагу слухачів на питаннях нових підходів у технологіях заготівлі силосу, сінажу та сіна. 
Завершував зустріч науковців виступ «День цифрових технологій в агрономії» завідувача відділу Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН доктора с.-г. наук Олега Івановича Присяжнюка, доповнений практичною демонстрацією сучасного агродрона. Саме ця частина семінару викликала чи не найбільший інтерес та жваву дискусію серед усіх присутніх.
Відео виступу: https://fb.watch/dzrSpeWOMM/