Участь у дискусії «Створення ринку рідкого біопалива в Україні»

4 жовтня 2022 року було проведено шосту он-лайн дискусію щодо проблем розвитку біоенергетики в Україні. Онлайн дискусія була організована Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України спільно з діловою спільнотою «Energy Club». Тема дискусії «Створення ринку рідкого біопалива в Україні».
В ході дискусії обговорювались питання пов’язані з удосконаленням нормативно-правової бази для усунення бар’єрів та створення стимулів для розвитку рідкого біопалива (біоетанолу, біодизеля та зрідженого біометану). Аналізувались економічні та екологічні ефективності виробництва і використання рідкого біопалива в Україні. Учасники дискусії відмітили необхідність прийняття законопроекту 3356, яким передбачено введення обов’язкової частки біоетанолу в сумішевих бензинах.

Від ІБКіЦБ в он-лайн дискусії брали участь Володимир Кравчук, Олександр Ганженко та Михайло Гументик. У ході дискусії було відмічено, що в ІБКіЦБ проводяться комплексні дослідження, спрямовані на створення адаптованих для виробництва біоетанолу сорти біоенергетичних рослин, а також розробляння технологій їх сталого вирощування.

З програмою он-лайн дискусії можна ознайомитись за посиланням: https://saee.gov.ua/uk/news/4479

Запис дискусії можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8dPe2Yfhs6g&t=3819s