Перероблено 7,24 млн тонн цукрових буряків і вироблено понад 1 млн тонн цукру

Українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 30 серпня, переробили 7,24 млн тонн цукрових буряків і виробили понад 1 млн тонн цукру. Про це повідомила прес-служба асоціації цукровиробників «Укрцукор».

Станом на 31 жовтня українські аграрії зібрали цукрові буряки з площі 227,1 тис. га, що становить 71% від всіх посівних площ під цією культурою. Найбільше зібрано у Вінницькій, Полтавській і Хмельницькій областях.

Прес-служба асоціації зазначила, що цукристість буряків в поточному сезоні нижче ніж в попередньому - 17,22% проти 17,86%, і, відповідно, вихід цукру також менше - 14,24 (14,87 у минулому році).

Прогноз виробництва цукру асоціація зберігає на рівні минулого року - близько 2 млн тонн.

За даними асоціації, в даний час в Україні працює 40 цукрових заводів, добова потужність яких становить 172,4 тис. тонн переробки цукрових буряків, що на 6% перевищує минулорічний показник. Всього в поточному році цукор в Україні будуть виробляти 46 заводів.