Розвиток цукрових буряків
Станом на 20 липня 2017 рік вага коренеплоду цукрових буряків майже на 20% менше, ніж за аналогічний період 2016 року. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укрцукор".
Згідно оперативної інформації НАЦУ «Укрцукор», середня вага кореня цукрових буряків становить 226 грам (у 2016 р. – 279 г), середня вага гички – 303 грами (у 2016 р. – 367 г), середня цукристість аналогічна минулорічній - 13,3%. Середня густота посівів цукрових буряків в поточному році становить біля 105 рослин на га (у 2016 р. – 101 тис. штук на 1 га).
Найбільша вага коренеплоду в Миколаївської області (на поливі) - середня маса кореня становить 383 грами, що на 40% більше ніж в середньому по Україні. Далі слідують Вінницька, Тернопільська та Львівська області, в яких вага коренеплоду становить 260-270 грам в середньому. Найнижча вага у Харківській, Житомирській, Волинській – 175-185 грам.
Найбільша цукристість буряків у Житомирській, Вінницькій та Полтавській областях - середні показники цукристості коливаються від 14,2 до 16%.
Найнижча цукристість у Львівській, Волинській, Чернігівській та Кіровоградській областях.
Порівняно з минулим роком посіви цукрових буряків відстають в розвитку. Причинами такої затримки агрономи називають нестачу опадів, екстремальне похолодання та, відповідно, несвоєчасне внесення гербіцидів.
За умови регулярних опадів протягом серпня, у середині вересня ситуація на полях може бути не гіршою ніж минулого року.